Vaniljasavariini ja tyrnikeitto

Vaniljasavariini ja tyrnikeitto
 
Raaka-aineet
  • 175 g vehnäjauhoja
  • 10 g hiivaa
  • 0,5 dl haaleaa maitoa
  • 2 kananmunaa .
  • 0,5 tl suolaa
  • 20 g sokeria
  • 75 g voita
  • 1 vaniljatangon siemenet
Kostutusliemi
  • 1 l vettä
  • 400 g sokeria
  • 1 sitruunan kuori
  • 1 appelsiinin kuori
  • 1 vaniljatanko
Tyrnikeittoa
  • 1 l tyrnimehua
  • 300 g sokeria
  • ripaus kardemummaa
  • 2-4 rkl perunajauhoja
Marenki
  • 4 valkuaista
  • 1,5 dl sokeria
  • tilkka sitruunamehua
Valmistusohjeet
  1. Liota hiiva maitoon. Lisää loput aineet paitsi pehmyt voi. Vaivaa taikinaa 4 minuuttia koneessa. Lisää lopuksi pehmyt voi. Vaivaa vielä 4 minuuttia. Anna taikinan kohota kulhossa liinan alla 30 minuuttia. Painele taikina alas ja laita muotteihin. Kohota taikinaa vielä 15 minuuttia. Paista savariinit 180-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.
  2. Anna savariinien jäähtyä haaleaksi ja kostuta niitä liemessä 30 minuuttia. Nostele ne ritilän päälle valumaan.
Kostutusliemi
  1. Mittaa aineet kattilaan ja kiehauta. Jäähdytä liemi.
Tyrnikeittoa
  1. Sekoita perunajauhot tilkkaan tyrnimehua. Kiehauta sokeri ja loput tyrnimehusta sekä kardemumma. Suurusta kiehuva keitto perunajauhoilla. Jäähdytä.
Marenki
  1. Vatkaa valkuaiset sokerin kera kovaksi vaahdoksi. Koristele savariini marengilla.