Vaniljasavariini ja tyrnikeitto
Raaka-aineet
- 175 g vehnäjauhoja
- 10 g hiivaa
- 0,5 dl haaleaa maitoa
- 2 kananmunaa .
- 0,5 tl suolaa
- 20 g sokeria
- 75 g voita
- 1 vaniljatangon siemenet
Kostutusliemi
- 1 l vettä
- 400 g sokeria
- 1 sitruunan kuori
- 1 appelsiinin kuori
- 1 vaniljatanko
Tyrnikeittoa
- 1 l tyrnimehua
- 300 g sokeria
- ripaus kardemummaa
- 2-4 rkl perunajauhoja
Marenki
- 4 valkuaista
- 1,5 dl sokeria
- tilkka sitruunamehua
Valmistusohjeet
- Liota hiiva maitoon. Lisää loput aineet paitsi pehmyt voi. Vaivaa taikinaa 4 minuuttia koneessa. Lisää lopuksi pehmyt voi. Vaivaa vielä 4 minuuttia. Anna taikinan kohota kulhossa liinan alla 30 minuuttia. Painele taikina alas ja laita muotteihin. Kohota taikinaa vielä 15 minuuttia. Paista savariinit 180-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.
- Anna savariinien jäähtyä haaleaksi ja kostuta niitä liemessä 30 minuuttia. Nostele ne ritilän päälle valumaan.
Kostutusliemi
- Mittaa aineet kattilaan ja kiehauta. Jäähdytä liemi.
Tyrnikeittoa
- Sekoita perunajauhot tilkkaan tyrnimehua. Kiehauta sokeri ja loput tyrnimehusta sekä kardemumma. Suurusta kiehuva keitto perunajauhoilla. Jäähdytä.
Marenki
- Vatkaa valkuaiset sokerin kera kovaksi vaahdoksi. Koristele savariini marengilla.