Glaseerattuja nakkeja ja kermaan muhennettua kaalia

Glaseerattuja nakkeja ja kermaan muhennettua kaalia
 
Raaka-aineet
Nakit
  • 1 pkt nakkeja
  • puolikas chili
  • 4 rkl punaviinietikkaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • pieni salottispuli
  • ripaus inkivääriä
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 2 dl lihalientä
  • 50 g voita
  • öljyä
Haudutettua kaalia
  • 400 g valkokaalia
  • 1 tl sinappia
  • 1 sipuli
  • puolikas nippu ruohosipulia
  • puolikas nippu persiljaa
  • 2 dl kermaa
  • 50 g voita
  • 4 siivua vaaleaa leipää
Valmistusohjeet
Nakit
  1. Hienonna chili, valkosipuli ja salottisipuli. Kuullota ainekset kattilassa ja lisää inkivääri, etikka sekä sokeri. Kiehauta seos ja lisää lihaliemi. Keitä kastike puoleen. Lisää lopuksi voi joukkoon sekoittaen. Paista nakit pannulla ja lisää kastike joukkoon.
Haudutettua kaalia
  1. Leikkaa kaali ja sipuli ohuiksi suikaleiksi. Kuullota kasviksia kattilassa voin kera. Lisää sinappi ja kerma ja hauduta kunnes kaali on muhennosta. Lisää lopuksi hienonnetut yrtit joukkoon ja mausta suolalla sekä pippurilla.
  2. Paahda leipäviipaleet pannulla tilkassa öljyä. Tarjoile glaseerattujen nakkien sekä muhennetun kaalin kera