Kateenkorvaa ja ohraa
Raaka-aineet
- 2 vasikan kateenkorvaa
- 1 ps luomuohraa (Malmgård)
- 1 shalottisipuli
- 1 l kanalientä
- 1 valkosipuli
- 1 nippu kevätporkkanaa
- 1 nippu retiisiä
- 1 rasia herkkusieniä
- pikkusalaatteja
- suolaa, sitruunaa, timjamia, mustapippuria, voita ja suolaa
Valmistusohjeet
- Huuhtele luomuohra kylmällä vedellä ja anna olla vedessä noin tunti.
- Kuori sipulit ja pilko pieniksi. Laita kattilaan voi ja pilkotut sipulit. Kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää ohrat ja kanaliemi koko ajan sekoittaen.
- Poista sydänkateenkorvasta kalvot ja leikkaa syiden mukaisesti. Laita paistinpannuun voi ja paista valkosipulin ja timjamin kanssa rapeaksi.
- Puhdista kevätporkkanat ja hauduta kypsyydeltään al denteksi.
- Huuhtele retiisi kylmän veden alla ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Mausta öljyllä, suolalla ja sitruunamehulla.
- Tarjoile annos.