Korvapuustit kolmella eri täytteellä
Raaka-aineet
Pullataikina
- 2,5 dl maitoa tai vettä
- 1 dl sokeria
- 0,5 tl suolaa
- 2-3 tl kardemummaa
- 30 g hiivaa
- 1 kananmuna
- 7-8 dl vehnäjauhoja
- 120 g pehmeää voita
Omena-kanelikorvapuustin täyte
- pehmeää voita
- kanelia
- sokeria
- paistonkestävää omenahilloa tai -marmeladia
- raesokeria pinnalle
Kardemummakorvapuustin täyte
- pehmeä voita
- jauhettua kardemummaa
- sokeria
Tomusokeri-sitruunamehukuorrute
- 500 g tomusokeria
- sitruunamehua
Vaniljakorvapuustien täyte
- 200 g voita
- 200 g tomusokeria
- 0,65 dl vaniljakreemijauhetta
- 1,5 dl valmista vaniljakreemiä
- hienosokeria
Valmistusohjeet
- Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja osa jauhoista. Lisää kananmuna ja pehmeä voi sekä loput jauhoista. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia. Anna taikinan levätä liinan alla noin 20 minuuttia.
- Jaa taikina kolmeen osaan ja kauli suorakaiteen mallisiksi levyiksi. Levitä täytteet ja rullaa levyt rulliksi. Leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi. Painele pullista korvapuusteja.
- Kohota pullat liinan alla lämpimässä paikassa. Voitele kananmunalla kaikki muut paitsi vaniljakorvapuustit. Ripottele omena-kanelikorvapuustien päälle raesokeria ennen paistamista. Koristele kardemumma- ja vaniljakorvapuustit paistamisen jälkeen. Paista pullia 200-210-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Omena-kanelikorvapuustin täyte
Kardemummakorvapuustin täyte
- Koristele kardemummakorvapuustit tomusokeri-sitruunamehukuorrutteella paistamisen jälkeen.
Tomusokeri-sitruunamehukuorrute
- Lisää tomusokerin joukkoon sen verran sitruunamehua, että saat tahnamaisen kuorrutteen. Voit värjätä halutessasi kuorrutteen keltaisella väriaineella.
Vaniljakorvapuustien täyte
- Vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljakreemijauhe ja valmis vaniljakreemi. Vatkaa, kunnes täyte on hyvin vaaleaa. Voitele vaniljakorvapuustit voisulalla paistamisen jälkeen ja pyöräytä pinta hienosokerissa.