Kylmäsavulohinyytit
Raaka-aineet
Pohja
- 200g Voita
- 1 tl suolaa
- 1 dl perunahiutaleita
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl ruisjauhoja
- 1,5 dl spelttijauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- vajaa 2 dl kylmää vettä
Täyte
- n. 350 g kylmäsavulohta
- 1 sipuli
- herkkusieniä
- n.300 g tuorejuustoa
- suolaa ja pippuria maun mukaan
Valmistusohjeet
Pohja
- Sekoita voi, jauhot (joihin on sekoitettu leivinjauhe) ja suola murumaiseksi seokseksi ja lisää joukkoon kylmä vesi. Sekoita vain sen verran että saat taikinasta tasaista.
- Jaa taikina 24 osaan ja pyörittele palloiksi.
- Kauli palloista lituskaisia pyörylöitä ja asettele voideltuun ja jauhotettuun muffinssipeltiin
Täyte
- Pilko sipuli ja herkkusienet. Kuullota pannulla ja anna jäähtyä. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Leikkaa kala pieniksi palasiksi ja jaa tasaisesti taikinakuorten sisään. Laita päälle tasainen kerros sieni-sipuliseosta ja jokaiseen nyyttiin n.1,5 tl tuorejuustoa.
- Rypytä nyytit umpeen ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.