Makeat ja suolaiset letut

Makeat ja suolaiset letut
 
Raaka-aineet
  • 2 valkuaista
  • 3 rkl tomusokeria
  • 0,5 dl mustikoita
  • 0,5 dl lakkoja
  • 0,5 dl puolukoita
  • 50 g graavilohta
  • 50 g kylmäsavuporoa
  • 1 punasipuli
  • rucola-salaattia
  • 1 dl parmesaanijuustoa raasteena
  • 1 dl kuohukerma
  • 2 rkl sokeria
Taikina
  • 3 keltuaista
  • ripaus suolaa
  • 1,5 dl maitoa
  • 1 dl jauhoja
  • 4 rkl sokeria
  • 20 g voisulaa
Valmistusohjeet
  1. Vatkaa valkuaiset ja tomusokeri vaahdoksi ja lisää taikinan joukkoon nostellen.
  2. Paista pieniä lettuja lettupannulla. Paista letut vain toiselta puolelta. Kun lettujen pinta alkaa hyytyä, lisää marjoja lettujen päälle. Ripottele pinnalle vielä tomusokeria ja paista uunissa grillivastuksilla muutama minuutti.
  3. Tee suolaiset letut samoin, mutta ripottele pinnalle juustoraastetta.
  4. Tarjoile makeat marjaletut esimerkiksi kermavaahdon kera.
Taikina
  1. Sekoita ainekset keskenään kulhossa. Anna taikinan turvota hetki.