Makeat ja suolaiset letut
Raaka-aineet
- 2 valkuaista
- 3 rkl tomusokeria
- 0,5 dl mustikoita
- 0,5 dl lakkoja
- 0,5 dl puolukoita
- 50 g graavilohta
- 50 g kylmäsavuporoa
- 1 punasipuli
- rucola-salaattia
- 1 dl parmesaanijuustoa raasteena
- 1 dl kuohukerma
- 2 rkl sokeria
Taikina
- 3 keltuaista
- ripaus suolaa
- 1,5 dl maitoa
- 1 dl jauhoja
- 4 rkl sokeria
- 20 g voisulaa
Valmistusohjeet
- Vatkaa valkuaiset ja tomusokeri vaahdoksi ja lisää taikinan joukkoon nostellen.
- Paista pieniä lettuja lettupannulla. Paista letut vain toiselta puolelta. Kun lettujen pinta alkaa hyytyä, lisää marjoja lettujen päälle. Ripottele pinnalle vielä tomusokeria ja paista uunissa grillivastuksilla muutama minuutti.
- Tee suolaiset letut samoin, mutta ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Tarjoile makeat marjaletut esimerkiksi kermavaahdon kera.
Taikina
- Sekoita ainekset keskenään kulhossa. Anna taikinan turvota hetki.