Siikacheviche ja näkkileipää
Raaka-aineet
- 1 siikafilee
- 1 chili
- 2 tomaattia
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 sitruunan tai limen mehu
- tilliä
- suolaa, pippuria
Näkkileipä
- 1 valkuainen
- 1 dl vettä
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl ruisjauhoja
- 12,5 g hiivaa
- 1 tl öljyä
- suolaa
- ripaus sokeria
- 1 tl öljyä
Valmistusohjeet
- Leikkaa siikafilee ohuiksi viipaleiksi. Kokoa foliolle, tuorekelmulle, leivinpaperille tai kulhoon.
- Purista pinnalle sitruunan tai limen mehua. Pilko chilit ja lisää kalan joukkoon. Ripottele pinnalle suolaa ja ripaus sokeria.
- Leikkaa kuoret pois tomaateista ja paloittele tomaatit pieniksi paloiksi ja lisää sekaan. Sekoita kaikki ainekset keskenään .
- Asettele cheviche lautaselle. Viimeistele tillillä sekä näkkileipäpaloilla.
Näkkileipä
- Liota hiiva veteen. Sekoita jauhot joukkoon. Mausta suolalla, teelusikallisella öljyä sekä ripauksella sokeria. Vaivaa taikinaa. Kauli taikina ohueksi. Penslaa pinta valkuaisella ja ripottele pinnalle fenkolinsiemeniä ja sormisuolaa. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Käännä välillä.