Siikacheviche ja näkkileipää

Siikacheviche ja näkkileipää
 
Raaka-aineet
  • 1 siikafilee
  • 1 chili
  • 2 tomaattia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan tai limen mehu
  • tilliä
  • suolaa, pippuria
Näkkileipä
  • 1 valkuainen
  • 1 dl vettä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 12,5 g hiivaa
  • 1 tl öljyä
  • suolaa
  • ripaus sokeria
  • 1 tl öljyä
Valmistusohjeet
  1. Leikkaa siikafilee ohuiksi viipaleiksi. Kokoa foliolle, tuorekelmulle, leivinpaperille tai kulhoon.
  2. Purista pinnalle sitruunan tai limen mehua. Pilko chilit ja lisää kalan joukkoon. Ripottele pinnalle suolaa ja ripaus sokeria.
  3. Leikkaa kuoret pois tomaateista ja paloittele tomaatit pieniksi paloiksi ja lisää sekaan. Sekoita kaikki ainekset keskenään .
  4. Asettele cheviche lautaselle. Viimeistele tillillä sekä näkkileipäpaloilla.
Näkkileipä
  1. Liota hiiva veteen. Sekoita jauhot joukkoon. Mausta suolalla, teelusikallisella öljyä sekä ripauksella sokeria. Vaivaa taikinaa. Kauli taikina ohueksi. Penslaa pinta valkuaisella ja ripottele pinnalle fenkolinsiemeniä ja sormisuolaa. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Käännä välillä.